10 september 2018 Profronde: een uitbreidend volksfeest

Profronde: een uitbreidend volksfeest

De profronde van Almelo is traditioneel het absolute einde van de zomervakantie, en de 36ste editie op vrijdagavond 31 augustus was daarop geen uitzondering. Schitterend fietsweer na een erg hete zomer bracht vele tientallen ROC’ers bij elkaar in de VIP-tent, het Amstel Paviljoen, om na te praten over de vakantiebelevenissen en plannen te maken voor de komende werkperiode.


Overigens hadden velen elkaar al twee dagen eerder ontmoet op het nieuwe evenement Lipstick& Wheels. Met dit evenement en het Wielercafé wil de profronde-organisatie nog meer sponsors lokken om de stijgende kosten van het wielercircus te kunnen dekken. Het rennersveld had dit maal een opmerkelijke outsider in zijn midden: olympisch – èn wereldkampioen schaatsen Kjeld Nuis. Hij kon zich in Almelo meten met toprenners als Niki Terpstra, veteraan Bram Tankink en Antwan Tolhoek.


Het ROCb2b is al sinds de oprichting een van de hoofdsponsors van de Profronde, dat al jaren geleden is uitgegroeid tot het grootste wielerevenement ten oosten van de IJssel. Dat verhindert veel deelnemers niet om het evenement ook op eigen bedrijfsnaam financieel te steunen.


Het is niet ongebruikelijk dat de uitslag in het vuur van alle gesprekken en ontmoetingen aan de aanwezigen voorbij gaat. Daarom, voor de goede orde: de drie die op het erepodium terecht kwamen:
1. Antwan Tolhoek, 2. Nikki Terpstra, 3. Bram Tankink


Lipstick en Wheels bleek een raak schot te zijn: ruim 600 (betalende) bezoekers kwamen er de woensdag voor de profronde op af, zodat de viptent-kenmerken ‘druk en warm’ volledig werden gehaald. Het evenement was aangekondigd als ‘een feest voor mannen en vrouwen’ met de ingrediënten entertainment, hair & beauty, sportieve (fiets)battles, muziek, humor (mannenbenen scheren) en modeshows. Proeverijen van bier, wijn en whisky trokken de nodige belangstelling, en de opbrengst van diverse activiteiten ging naar de jonge talenten van de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen. Helemaal kostendekkend is Lipstick & Wheels niet – de financiële steun van horecaondernemers en –aanjagers én ROC-deelnemers Stefan en Gabriël Urucoglu was hard nodig!


Het Wielercafé Het Hookhoes trok eerder die week o.m. wielercoryfeeën Jan Janssen (winnaar Tour de France 1968) en Jelle Nijdam. Ook dit evenement, dat voor de vierde maal werd georganiseerd, werd mogelijk gemaakt door de steun van een ROC-deelnemer: Gert Pezie van GP Plants!

Copyright © 2021 ROC B2B