12 januari 2019 Een spetterend begin van 2019

Een spetterend begin van 2019

Het ROCb2b is het nieuwe jaar traditiegetrouw met een spetterend nieuwjaarsgala begonnen bij Kampkuiper Bistro Party en Catering in Mariaparochie. Geheel volgens de verwachting was het een aaneenschakeling van culinaire verrassingen en optredens van artiesten die we deels al kenden van het jubileumfeest in Maastricht en de top 40.


Gastheren Philip en Gerard en hun crew zetten een uitgebreid en rijkgeschakeerd buffet neer, en besloten het culinaire deel met etagères desserts die er zijn mochten. Het changement tussen buffet en dessert leverde veel nieuwe tafelgenoten op met wie de gesprekken op geanimeerde wijze werden voortgezet. Overigens was dat animo zodanig dat zangeres Eve en pianist Matthijs van de Ven (Kasteel Neercanne!) er tijdens het buffet af en toe maar nauwelijks bovenuit kwamen. Tijdens de afterparty kwam het alleskunnende duo gelukkig beter uit de verf.


De hoofdact in de feesttent werd vooral gekenmerkt door het optreden van Davina Michelle die langer dan al haar voorgangers op nr. 1 in de top 40 staat. Een kleine technische storing was ook voor het publiek goed om even op adem te komen voor de topzangeres haar muzikale geweld op het podium weer kon voortzetten. Voorzitter Hans Hammink had in zijn welkomsttoespraak ‘een weergaloos optreden’ beloofd, en hoefde daar geen woord van terug te nemen. Davina bewees op alle fronten dat ze terecht al weken lang de top is van het Nederlandse zangtalent, en het feit dat ze al ongeveer het hele jaar is volgeboekt zegt daarbij voldoende.


Dat ze bij het ROC optrad zegt overigens bovendien iets over het organisatietalent van Siegfried Steen die haar naar Mariaparochie had weten te krijgen. Ook de jongetjes die het optreden van Davina buiten kwamen aanhoren, zijn hem daar dankbaar voor!


Bij vertrek kregen de deelnemers het schildje en draagspeld mee die al waren aangekondigd op de bijeenkomst ‘Almelo, the place to be’ in oktober in de bioscoop Movie Unlimited. Het schildje symboliseert de samenwerking van het ROCb2b met de gemeente Almelo. Alle ROC’ers zijn daarmee bevorderd tot ‘ambassadeur van Almelo’. Je kunt het jaar niet beter beginnen.


“We zijn bijna een familiebedrijf”
‘Besturen is een vak, maar in het ROC bestuur hebben we gelukkig méér met elkaar dan een zakelijke band. Het is bijna een familiebedrijf’, aldus voorzitter Hans Hammink in zijn welkomstwoord op het nieuwjaarsgala. Hij onderstreept dat door de echtgenotes en één echtgenoot van de bestuursleden een bos bloemen aan te bieden, maar betrok ook vele anderen in zijn toespraak.


Hij herinnerde aan de vele goedbezochte ROC-bijeenkomsten in 2018 en dan natuurlijk vooral de jubileumviering in Maastricht. ‘We doen dat met een bestendig deelnemersbestand van zo’n 120 bedrijven die elkaar zakelijk altijd weten te vinden’, verklaarde hij. De jubileumviering stond de organisatie van een Ladies Day en Mens Day vorig jaar in de weg maar die gaan er in 2019 weer komen.


De voorzitter dankte alle deelnemers voor hun steun aan de vereniging, en nam node afscheid van een aantal die het ROC hebben verlaten. ‘Ze zijn altijd weer welkom en bedenken mag altijd – we missen jullie nu al! Dank voor jullie aanwezigheid en niet-aflatende ondersteuning in 2018’, zei hij, waarna hij een aantal nieuwe deelnemers met naam en bedrijfsnaam verwelkomde. Ze werden met applaus begroet.

Copyright © 2021 ROC B2B