02 april 2019 Samen ondernemen met Volvo Harrie Arendsen

Samen ondernemen met Volvo Harrie Arendsen

‘Samen ondernemen’ – dat is het leidende motief van Volvodealer Harrie Arendsen, en dat bleek uit alles tijdens het bedrijfsbezoek van het ROCb2b aan de nieuwe vestiging aan Het Wendelgoor in Almelo op dinsdagavond 26 maart. Een bevlogen directeur Frank Arendsen hield daar een vlammend betoog over de groene stijl van ondernemen die het bedrijf ademt. “Die auto kopen kunt u overal – het gaat hier ook en vooral om de manier waarop we met klanten en de omgeving omgaan’, hield hij de verzamelde 80 ROC deelnemers voor.


Bij Harrie Arendsen gaat de Volvorijder niet naar zijn garage om voor een onderhoudsbeurt zijn auto van acht tot vijf kwijt te zijn. ‘Als we afspreken dat u om tien uur wordt geholpen, wórdt u ook om tien uur geholpen en wordt u verteld hoe lang het gaat duren. En niet door iemand achter een balie, maar door degene die uw auto onder handen neemt. Die vertelt u wat er moet gebeuren, die levert de auto aan u af en die beantwoordt uw vragen. Het is hier niet als in een ziekenhuis waar je de dokter vaak na een tijd wachten misschien even spreekt, hier praat je met de monteur zélf. Die noemen we dan ook geen monteur, maar personal technical advisor’, aldus Frank Arendsen. ‘Alle medewerkers krijgen de ruimte om geheel zelfstandig – binnen de gestelde grenzen – in het belang van de klant te handelen. Dat wérkt: mensen krijgen zelfvertrouwen en gaan over hun eigen grenzen kijken. Dan verdwijnt het gevoel voor hiërarchie, en dat is precies wat we willen’.


Harrie Arendsen roemt zich erop een ‘groen’ bedrijf te zijn. Regenwater wordt hergebruikt, per wasbeurt wordt 80% van het water gerecycled, zonnepanelen worden gebruikt en CO2 neutrale gebouwen – op alles wordt gelet. “Ik ben wielrenner’, aldus Frank, ‘en een sprintje is hartstikke leuk, maar een mooie, lange koers brengt je verder. En je leert samen te werken in een ploeg – de ene keer houd je iemand uit de wind, de volgende keer doet hij dat voor jou. Zo werken we hier ook’.
Al met al geen doorsnee autosalon met glimmend gepoetste modellen – hoewel die er wél staan. Transparantie ademt het hele gebouw – veel glas en een ruime inkijk in een helder verlichte werkplaats. Ook daar geldt hoge achting voor het milieu: de bruggen (stempelhefsystemen) werken met biologisch afbreekbare olie waarvan per brug maar tien liter nodig is – een bezuiniging van 7.000 liter in de levensduur van 20 jaar.


Het was ook de avond van de maidenspeech van secretaris bestuurslid Richard Holsink, die de ROC-gasten verwelkomde bij afwezigheid van voorzitter Hans Hammink. Hij overhandigde Frank Arendsen het herinneringsgeschenk, bestaande uit twee beeldjes van mannen met een uitgestoken hand – een prima weergave van de hartelijke ontvangst op dit bedrijfsbezoek. ‘Zoiets gaan we vaker doen’, aldus de secretaris Richard.


Dit bedrijfsbezoek was al met al dus hoogst verrassend van aard, met de bekende uitstekende verzorging van de inwendige mens door ROC-deelnemer Wilfried Huuskes van Huuskes Kaas & Delicatessen!


www.harriearendsen.nl
www.huuskesalmelo.nl


Bekijk hier de foto’s

Copyright © 2021 ROC B2B