24 mei 2019 Almelo, the place to be!

Almelo, the place to be!

In Almelo is altijd wat te doen, en dat maakt de stad interessant voor ondernemers die willen dat hun medewerkers er goed kunnen wonen, werken en recreëren. Aan dat laatste wil het ROCb2b graag bijdragen door financieel bij te dragen aan grootschalige evenementen. Twee daarvan hebben we de afgelopen weken meegemaakt: het Historisch Festival (de slag bij Ruigenrode) en de Twentse Lente. De Profronde komt aan het eind van de zomer weer.


Het Historisch Festival speelt in de Napoleontische tijd, en hoewel de Slag om Ruigenrode nooit is gestreden, wordt die met verve nagespeeld door vele honderden ‘re-enactors’ uit heel Europa, onder wie bedenker en aanjager Martijn Makkinga. Maar het festival is meer dan een massaspektakel: in de dagen rond het festival worden scholen bezocht (in uniform) om leerlingen te vertellen over de Napoleontische tijd aan het begin van de 19de eeuw.


Deze vierde versie van het Historisch Festival opende op vrijdag 10 mei met een feestelijke receptie waar vele tientallen ROC’ers acte de présance gaven. Het festival is namelijk meer dan ‘soldaatje spelen’: op een speciaal ingericht Kinderplein worden tal van activiteiten georganiseerd, er zijn muziekoptredens en workshops en het militaire leven in het kampement wordt met verve nagespeeld.


Een tweede meerdaags evenement dat het ROCb2b graag mede-ondersteunt is de Twentse Lente, het driedaagse muziekfestival op diverse podia in de binnenstad dat wordt georganiseerd onder voorzitterschap van oud-ROC secretaris Jeffrey Hinnen. De ROC’ers waren van 19.00 tot 22.00 uur uitgenodigd op het terras van het Theaterhotel om daarna de stad in te kunnen gaan waar het tot diep in de nacht gezellig onrustig bleef. Het was de tweede maal dat het evenement werd georganiseerd (voorheen was het De Nacht van Almelo) en een nieuw element was de manifestatie Kunst in het Park op zondagochtend op Het Kolkje. Tegelijkertijd was op de Koornmarkt de manifestatie Midzomernachtsdroom en de slotbijeenkomst met de Oostvaarders, het fanfarekorps Wilhelmina en Muziektheater Servus.


En: de zomer is nog niet voorbij!


Hier naar de foto’s

Copyright © 2021 ROC B2B