21 juni 2019 Ladies Day 2019: rijden en varen!

Ladies Day 2019: rijden en varen!

De Ladies Day is een niet weg te denken onderdeel van het jaarprogramma van het ROCb2b, en die van vrijdag 21 juni jl. al helema?a?l niet. Ook dit jaar had de organisatiecommissie enkele dames bij het samenstellen van het programma betrokken, en als er wordt gereden e?n gevaren is succes verzekerd! Daarbij legde het schitterende weer nog eens het slotzegel op het geheel.


De ontvangst met koffie en gebak in het Theaterhotel vormt de vaste opening van de dag, en rond tien uur hadden de 45 dames zich in de lounge daar omheen verzameld. Eerste doel van de busreis was Nunspeet, waar rond het middaguur in het Outdoor Centrum een prima lunch wachtte. Maar daarna was het opletten en werken geblazen.


Opletten was vooral aan de orde tijdens de instructie over versnellen, remmen en koppelen in Citroe?ns 2CV – de bekende Eenden met hun aparte stuurschakeling – en voormalig Oostduitse Trabantjes – de Trabi’s. De dames bleken met de oldtimers om te kunnen gaan alsof ze die thuis voor de deur hadden staan. Dat bleek tijdens de rit over de altijd boeiende Veluwe die geheel volgens het instructieboekje werd gevolgd, tot het eindpunt Elburg. Dit voormalige vissersdorp is altijd de moeite waard om wandelend te bekijken, tot de klok half vijf sloeg en het gezelschap in de haven aan boord ging van vijf prachtige botters voor een zeiltocht. Bolle zeilen en hapjes en drankjes uit de scheepsmand op het dek – wat is er meer nodig voor een opgewekte sfeer? Helema?a?l als die worden geserveerd met de verhalen van de schipper ...


Om 18.00 uur wachtten de oldtimers weer om de dames terug te brengen naar de bus in Nunspeet die het gezelschap naar het slot van de dag bracht: het niet mis te verstane visrestaurant Johannes in Harderwijk. De dolfijnen aan de overkant staan daar niet op het menu, maar er is meer dan genoeg keus aan ander uitstekend zeebanket.


Aan alles dient een einde te komen, en om tien uur werd de terugreis naar Almelo dan ook aangevangen, waar de dames zonder uitzondering konden terugkijken op een zeer geslaagde Ladies Day 2019. De bijgaande foto’s, waarop de lach nergens ontbreekt, strekken tot bewijs.


Naar de fotoreportage

Copyright © 2021 ROC B2B