04 juli 2016 Zomerfeest 2016 de lucht in

Zomerfeest 2016 de lucht in

Het ROC-B2B heeft het op het Midzomerfeest 2016 in hogere sferen gezocht: het vliegveld Twenthe, en dan met name een van de oude F16 shelters, vormde het middelpunt van een veelheid aan activiteiten, perfecte dansmuziek van de New First Showband en een barbecue van zeldzame kwaliteit. Het was amuseren en geamuseerd worden, want alleen al het kijken naar abseilen, tokkelen, autoracen of drone vliegen was de moeite waard.


De enige dreigende spelbreker was de regen maar die hield het al vroeg op de avond voor gezien, zodat de helikoptervluchten gewoon doorgang konden vinden. Voorzitter Hans Hammink gaf hierin het goede voorbeeld: hij werd per helikopter ingevlogen om de deelnemers welkom te heten en veel plezier te wensen. En uit de enorme belangstelling voor de activiteiten bleek duidelijk dat de bijna 150 deelnemers dit ter harte hadden genomen, waarbij vooral de helikoptervluchten en het Top Gear evenement grote belangstelling genoten. Het zal niet eerder zijn voorgekomen dat er zo hard en scherp werd gereden op de rolbanen dan die avond met de auto’s van ROC-deelnemers Patrick van Loon (Volvo Harrie Arendsen), Erik Ezendam (Huiskes Kokkeler, Audi en Volkswagen), Gerben Schiphorst (Auto Schiphotrst, o.m. BMW) en Gert-Jan Baan (Baan Twente, Mercedes).


De barbecue was van eenzame klasse – dankzij bbq-master Frank Hendriks die toonde wat je moet kunnen om aan het RTL4 tv-programma Grillmasters te mogen deelnemen en daar tot de titelfavorieten te horen. Zijn zalmen, spareribs en wat al niet meer gaven het begrip ‘bbq’ een heel andere dimensie! En de New First Showband, een goede bekende op de ROC zomerfeesten, moest dit maal heel erg goed z’n best doen om na zonsondergang veel feestgangers zover te krijgen dat ze de opperbeste zwoele sfeer buiten gingen verruilen voor de dansvloer in de feest-shelter.


Op de jaarvergadering 2016 was de suggestie gekomen om eens ‘een heel ander zomerfeest’ te organiseren. De organisatiecommissie is daar in alle opzichten in geslaagd!


Klik hier voor de fotoreportage

Copyright © 2021 ROC B2B