13 september 2016 De Triathlon van Dusseldorf

De Triathlon van Dusseldorf

De Men’s Day 2016 stond volgens de uitnodiging in het teken van boten, bikes en bier, en vooral dat laatste was aan het eind van de dag buitengewoon welkom want het karakter draaide door twee kapotte autobussen uit op een triathlon van water, fietsen en lopen…


Er waren twee bussen nodig om alle deelnemers te vervoeren naar het eerste programmapunt: het varen met RIB-boten over de Rijn met een vaartje van ruim 70 kilometer per uur. Vooral de ROC’ers in de tweede boot konden verrukkelijk genieten van de klappen op het water als hun rubberboot door de hekgolf van zijn voorganger ging. Dat de meesten het tóch droog hielden was meegenomen, maar de paar die toch een golf over zich heen kregen droogden gelukkig redelijk snel op in de prachtige zon.


Terwijl de ene groep het water opging, kon de andere groep genieten van de uitstekende barbecue die in het restaurant van de jachthaven werd aangeboden, en ook aan het hoofdstuk ‘bier’ uit het programma werd al begonnen. Men was dan ook vol goede moed toen bij het Hauptbahnhof de beloofde stadstour per fiets aan bod kwam.


Dat bleek een lichaamsinspanning te vergen die niet iedereen had verwacht, vooral degenen die een gids troffen die bij Lance Armstrong in de leer was geweest. In een fors tempo werd een route langs de Rijn en door een interessant industrieterrein gekozen, om vervolgens te eindigen bij een golfbaan en daarna de haven met zijn verrassend opvallende architectuur. Ook de Rheinturm en de Tonhalle vonden alom waardering, net als de tocht over de Köningallee die rond vijf uur ’s middags ‘een levendig verkeersbeeld’ toonde. Het leidde hier en daar tot wat gaten in de groepsvorming.


Terug bij het Hauptbahnhof bleken beide bussen zozeer aan reparatie toe dat het niet verantwoord was om er mensen mee te vervoeren. Het volop draaiende organisatietalent van Siegfried Steen leidde tot de komst van twee nieuwe bussen uit Nederland, maar ondertussen moest de tocht naar de brouwerij Der Schlüssel te voet worden afgelegd. Het daar wachtende bier en de Schweinehaxe waren, eenmaal daar, méér dan welkom, net als de twee bussen die inderdaad op tijd – de bussen wél – bij de Tonhalle verschenen.


Na de Men’s Day 2015 op Zandvoort werd gezegd dat die niet gemakkelijk te evenaren zou zijn. Inmiddels staat ‘Düsseldorf’ ook stevig op de kaart, en in het geheugen …


naar de fotoreportage

Copyright © 2021 ROC B2B