03 oktober 2016 CTT infrastructuur zonder grenzen

CTT infrastructuur zonder grenzen

Het ROC b2b kan buitengewoon actueel zijn. Dat bleek wel toen daags na het bezoek aan de Combi Terminal Twente CTT in Hengelo de Twentsche Courant Tubantia opende met een paginagroot artikel over de Rotterdamse vestiging van CTT die eind van die week werd geopend door minister Kamp van Economische Zaken ...


CTT directeur Gerco Linthorst kreeg met zijn enthousiasmerende inleiding over wereldwijde container handling de 50 aanwezige ROC’ers ruim een uur lang ademloos stil. Het was vooral een verhaal met grote cijfers, die door verrassend weinig medewerkers worden gerealiseerd.


CTT is de modernste ‘inlandterminal’ in Nederland. In samenwerking met Port of Rotterdam verzorgt het bedrijf containertransporten naar Twente, en via de vestiging in Bad Bentheim het Duitse achterland en vele andere Europese eindbestemmingen, vice versa. De havens van Amsterdam en Antwerpen worden overigens evenmin vergeten. Met vier locaties (Hengelo, Almelo, Bad Bentheim en Rotterdam), transportmogelijkheden over water, spoor en weg en een eigen warehouse staat CTT garant voor zgn. ‘synchromodaal vervoer’.


Gerco hanteerde duizelingwekkende getallen over hoeveelheden containers, de stapelhoogte en voorschriften die – onder druk van al even gigantische boetes – moeten worden nagekomen. En wáár een van die honderdduizenden containers zich ook bevindt tussen China en Rotterdam – bij CTT weet men exact waar die op welk moment ook is. En dat allemaal terwijl de geschiedenis van het zeecontainervervoer tussen Rotterdam en Twente nog meer 30 jaar oud is. CTT zelf startte in 1997 in de haven van Almelo, en in 2001 in Hengelo. Deze vestiging is een aantal malen uitgebreid, de laatste in september 2012, die werd geopend door ZKH Prins Willem Alexander, toen nog de Prins van Oranje. CTT heeft vier aandeelhouders: Bolk Transport, Nijhof-Wassink uit Rijssen, MCS en BCTN, alle voor 25%.


Gerco Linthorst, die vanwege zijn verjaardag de volgende dag ook werd toegezongen, kreeg na zijn inleiding een daverend applaus, dat hij na de indrukwekkende wandeling over het bedrijfsterrein beantwoordde met een uitstekend buffet.


Klik hier voor het beeldverslag


www.cct-twente.nl

Copyright © 2021 ROC B2B