16 december 2016 Stichting Vitaal in Twente

Stichting Vitaal in Twente

Hapré Zorg en Inkomen, Fysio Almelo (onderdeel van Top Health Partners Twente met 35 aangesloten fysiotherapiepraktijken in Twente) en Ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis Achmea hebben de handen ineen geslagen in de Stichting Vitaal in Twente. De nieuwe stichting is een soort van corporatie. Belangrijkste doel is de Twentenaren vitaal te houden.


Groot voordeel is dat Zilveren Kruis voor deelnemers van de stichting kortingen geeft op de verzekering: 5 % op de basisverzekering en 10 % op de aanvullende pakketten. Verder zijn er gratis behandelingen fysiotherapie en een aanbod van de cursus valpreventie voor ouderen (Vallen Verleden Tijd). Bij de pluspraktijken is er nog meer voordeel: vergoeding van beweegprogramma’s en, wanneer er een aanvullende verzekering is afgesloten, de  basisPLUSmodule voor extra dekking oncologie en hart- en vaataandoeningen.


Ook Menzis heeft voor de ROCb2b deelnemers een drie extra fysiodekkingen in het Vitaal in Twente pakket opgenomen, naast de aantrekkelijke collectieve kortingen zoals we gewend zijn bij Hapré Zorg & Inkomen.


Vitaal zijn - en blijven - is afhankelijk van veel dingen. Met mate eten en drinken is belangrijk. Maar geen zorgen over je geld en weten op wie je een beroep kunt doen als je zelf niet meer in staat bent om je tuin te onderhouden kunnen ook bijdragen. Dat, aldus Raymond Harmsen, is de achterliggende gedachte geweest bij de oprichting van de stichting.
Zowel particulieren als bedrijven hebben baat bij de nieuwe stichting.

Kleinere MKB-bedrijven hebben vaak geen personeelsfunctionaris, en daarom vaak geen collectiviteitskorting voor de medewerkers. Dat scheelt voor een gemiddeld gezin al gauw 200 tot 250 euro per jaar. De nieuwe stichting - waarvan het deelnemerschap niets kost - probeert ook mantelzorgers te ontzorgen.


Voor meer informatie en aanmelding:

www.vitaalintwente.nl

rharmsen@hapre.nl

Copyright © 2021 ROC B2B