15 december 2016 Happy Hour in de Hoogte

Happy Hour in de Hoogte

Het Happy Hour waarmee het ROCb2b nu al enkele jaren het jaar afsluit, wordt steeds populairder. Niet eerder waren er zoveel ROC’ers bijeen die elkaar kort voor de kerstdagen nog even wilden spreken in de ontspannen sfeer die het Happy Hour beoogt te scheppen.
De bijeenkomst was dit jaar in de skyboxen 18 en 19 van Patrick van Loon (Mercedes Baan), Edwin Swarthof (DAGnl), Pieter Brummer (Juweliershuis Brummer), Jarno Kotte (Levers ter Braak Risico Adviseurs & Financieel Planners), Sebastiaan Masselink (de Twentse Advocaten) en Peter Maas (Maas Reclame). Ze zullen niet vaak zoveel bezoekers hebben ontvangen.


Voorzitter Hans Hammink begon zijn eindejaarstoespraak met aandacht voor het betoog dat schrijver en oud-D66-politicus Jan Terlouw (85!) onlangs hield bij De Wereld Draait Door. Onder absolute stilte keken en luisterden de ROC’ers nog eens naar Terlouw die herinnerde aan de tijd van de wederopbouw ‘toen overal nog touwtjes uit de brievenbussen hingen omdat we elkaar vertrouwden’. Dat is nu anders: ‘ook de overheid vertrouwt ons niet meer – alles wordt dichtgeregeld. De burgers vertrouwen de politiek niet meer’, aldus Terlouw die ook het verloop van de Amerikaanse verkiezingen en de Brexit hieraan toeschreef. ‘Ik vond het de moeite waard om hier nog eens allemaal naar te kijken en te luisteren’, motiveerde Hans Hammink de herhaling van Terlouws’ vlammende betoog.


Het ROCb2b sloot het jaar goed af met enkele nieuwe deelnemers, onder wie oud-wethouder Jan van Marle, tegenwoordig werkzaam bij Van der Hel Advocaten. Als wethouder van Economische Zaken en Sport was Jan al jarenlang een graag geziene gast op de ROC bijeenkomsten.


De bijeenkomst, met de bekende hapjes en drankjes én een uitstekend stamppotbuffet, was een waardig einde van een enerverend ROC jaar, waarin de organisatiecommissie van Siegfried Steen meer dan eens improviserend maar succesvol moest handelen. Alleen de novemberbijeenkomst – een ontmoeting met het college van Burgemeester en Wethouders – kon op het laatste moment geen doorgang vinden door agendaproblemen bij de Gemeente. Maar dat zal het komende jaar worden goedgemaakt.


Ga hier naar de fotoreportage

Copyright © 2021 ROC B2B