08 september 2017 Mens Day: Veel, snel en nat

Mens Day: Veel, snel en nat

Hoe zorgvuldig ook voorbereid: de Men’s Day 2017 is uitgelopen op een staaltje improvisatie en snel handelen van de ROC-b2b activiteitencommissie, dit alles met de doelstelling dat de deelnemers in elk geval aan de buitenkant droog zouden blijven. Alle regenbuien ten spijt: de pret en saamhorigheid is er geen millimeter minder door geworden.


Het geplande bezoek aan het Distributiedepot+ van PostNL in Amersfoort kon gewoon doorgang vinden. Ook daar bleken de gastheren gevoel voor improvisatie te hebben want op een groep van 62 bezoekers bleek men niet geheel te zijn toegerust – hoewel de hoeveelheden frisdrank, koffie en koeken toereikend waren. Na een korte inleiding volgde in hoog tempo een bedrijfsrondleiding in etappes die de ROC’ers even deed duizelen van de snelheid waarmee pakjes van alle afmetingen via transportbanden over de talloze bestemmingen werden verdeeld. Een staaltje elektronische logistiek dat ook wel nodig is om meer dan 4 miljoen pakketten per dag naar adressen in Nederland en België te brengen.


Het beloofde kartcircuit in Driebergen bleek die dag uitsluitend bevaarbaar te zijn, en dus werd uitgeweken naar het indoor circuit van Coronel (“Doei!’) in Huizen, waar een voortreffelijke broodmaaltijd en een gastvrije bar wachtten. Maar daarna kwam het moment om de jongens van de mannen te scheiden: in vier groepen werden de kwalificatierondes gereden, waarna het echte competitiewerk volgde: de groepen B, C en D mochten eerst uitmaken wie de snelsten waren, maar alleen de winnaars van de snelle groep A kwamen in aanmerken voor de drie bekers en het ereschavot. De snelste ROC’er bleek uiteindelijk Edwin Groenendal (ING), gevolgd door Bastiaan Asbroek (Snelder Zijlstra Makelaars) en Paul Leus (Leus Verkeersschool).

Het diner, aanvankelijk gepland in het Utrechtse Stadskasteel Oudaen, werd uiteindelijk vervangen door een bezoek aan een prachtig donkerbruin café in Muiden en een uitstekend diner in het tegenovergelegen etablissement Graaf Floris V – een aanrader voor iedereen die naar Muiden gaat. De sfeer was daar uiteindelijk van zo’n aard dat niemand de zucht van opluchting hoorde die ontsnapte aan voorzitter Hans Hammink en organisator Siegfried Steen...


De pinguïn is in Muiden asiel verleend.


Naar de fotoreportage >>>

Copyright © 2021 ROC B2B