25 augustus 2017 7de lustrum Profronde van Almelo

7de lustrum Profronde van Almelo

Net als vorig jaar zal de 35ste Profronde van Almelo van vrijdag 25 augustus 2017 de geschiedenis ingaan als een warme. Het zeer open Gastenpaviljoen was dan ook voor de tientallen ROC’ers en andere genodigden een verademing, waarbij verreweg de meesten voor een plaats op het ruime terras kozen om uitvoerig vakantieverhalen en toekomstplannen uit te wisselen.


Het ROC-b2b is al sinds de allereerste Profronde een van de grootste van de meer dan 300 sponsoren. Het evenement is het grootste van Almelo, werkt met meer dan 250 vrijwilligers en trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers. Het Gastenpaviljoen is dan ook dé plek voor ondernemers om elkaar direct na de vakantie te ontmoeten.


Tot genoegen van iedereen die hem heeft gekend (wie niet?) had de organisatie ook dit jaar teruggedacht aan de in 2015 overleden Harry Nijhuis, ‘Mister Profronde’, die het evenement 35 jaar geleden begon. Op het (voormalige?) Marktplein hing een gigantisch spandoek met zijn afbeelding en naam.


Het netwerken verhindert nog wel eens dat de uitslag van de koers wordt gemist. Daarom bij deze: de winnaar 2017 was Tour de France etappewinnaar Bauke Mollema, tweede werd Martijn Keizer en derde regionaal talent Steven Lammertink. Bram Tankink, in 2015 nog derde, werd nu vierde.

Copyright © 2021 ROC B2B